USAHAWAN AGENT PINKLADY

 NAMA : JAUYAH BINTI YUSOF

 UMUR : 35 TAHUN

 AHLI  : 2019

 

LATAR BELAKANG

Sebelum beliau menjadi seorang guru tadika, Puan Jauyah sering menggunakan perkhidmatan di Pusat Internet Balingian untuk mencari maklumat seperti resipi kerana sebelum ini beliau menjual pelbagai jenis kuih muih. Setelah menjadi guru tadika beliau berjinak-jinak menjadi agent pelbagai jenis produk pada masa ini iaitu Pinklady.

SEBELUM PENGGUNAAN ICT / PENGLIBATAN PI

Sebelum mengenali dunia internet, memang agak susah untuk mempromosi produk kepada pengguna, mengakui agak penat dan payah untuk mencari pelanggan atau pun pengguna pada waktu itu adalah bukan sesuatu yang mudah untuk menjadi usahawan berjaya, demi minat berniaga semua itu adalah sebagai pengalaman sahaja.

SELEPAS PENGGUNAAN ICT / PENGLIBATAN PI

Perubahan zaman mengubah segalanya, di zaman sekarang perlu hebat dalam menggunakan gajet ataupun komputer untuk kegunaan sendiri. Teknologi sekarang telah banyak membantu dalam memajukan perniaga saya mahupun dari segi promosi dan menambah pendapatan.

 

***************************************************************************************************************************